ERZİNCAN / MERKEZ - Erzincan Spor Lisesi

Erzincan Spor Lisesi

MENGÜCELİ MAH. 1331 SK. SPOR LİSESİ BLOK NO 21 MERKEZ / ERZİNCAN
Vizyon
Atatürk İlkeleri ve İnkılâplarını benimsemiş, milli değerlerimize sahip çıkan, temel demokratik değerlerle donanmış, araştıran, sorgulayan, yaşam boyu öğrenen ,insan haklarına saygılı SPORTİF YENİLİKLERE AÇIK YARATICI VE ÜRETKEN ,SPORU YAŞAYAN VE YAPAN,ÖZEL YETENEK GEREKTİREN YÜKSEK ÖĞRETİM PROGRAMLARINA ETKİN OLARAK HAZIRLANAN, sorun çözme becerisine sahip, kendine güvenen, ilgi istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda önemli görevler ve sorumluluklar üstlenecek mutlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yetiştirmek
Misyon
Öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini dikkate alarak, cağın değişen ve gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını sağlamak ,onları yüksek öğrenime hazır hale getirmek
Başarılar
6- Erzincan Spor Lisesi spor alanında Voleybol, Hentbol, Futbol, Atletizm ana branşlarda Erzincan’da ve Erzincan adına katıldığı grup maçlarında şehrimizi ve okulumuzu başarıyla temsil etmektedir. Ayrıca Atıcılık, Badminton. Karate vb. Ferdi sporlarda da 24 milli sporcuları bünyesinde barındırmaktadır.2019-2020 okul sporları kapsamında yapılan müsabakalarda hem kız hemde erkek takımlarımız TÜRKİYE BİRİNCİSİ olup ülkemizi İSF2020 DÜNYA LİSELER ARASI BADMİNTON müsabakalarında temsil edecektir.
08:00-16:00 ARASI
Kaloriferli -Doğalgaz
Kent içi ulaşım otobüsü 1,2,5 ve 6 Numaralı Halk Otobüsleri kullanılabilir.
özel servis
Mengüceli Mh. 1311 sk. No:11 Merkez/Erzincan
Erzincan - Merkezdedir.
90 şuanki okul mevcudu:268´dir
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun Sınav Başarı Durumu
%57
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
okulumuz ygs puanı ile öğrenci yerleştirmelerini yaptığından lys yüzdesi düşüktür.(%35)
Sportif Etkinlikler
Badminton kız TÜRKİYE ŞAMPİYONU,Badmimton erkek takımımız TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLMUŞTUR.Dünya 2.si olan badminton takımında 3 öğrencimiz bulunmaktadır. Kız Futbol Takımımız 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Türkiye Finallerine katılmıştır.TÜRKİYE BEŞİNCİSİ olmuştur.2019-2020 Eğitim -Öğretim yılı hem kız hemde erkek FUTBOL takımlarımız gruplarında birinci olarak TÜRKİYE FİNALLERİNE katılmayı elde etmiştirler. Hentbol takımımız 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Türkiye Finallerine katılmıştır. Kros takımımız 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Türkiye 4.sü olmuştur. Puanlı atletizm Türkiye Finallerine katılmıştır. Kız voleybol takımımız gruplarda elenmiş,erkek voleybol takımlarımız ise Türkiye Finallerine katılmıştır. Atıcılık takımımız Türkiye 2.si olmuştur. Güreş takımımız gruptan çıkmış, ferdilerde ise Türkiye 2.si öğrencimiz vardır. Tekvando ferdi olarak Türkiye derecelerimiz mevcuttur. 400 metre Türkiye 1.si ve 800 metre Türkiye 1.si okulumuzda öğrenim görmektedir. Karetede ferdi derecelerimiz mevcuttur. Kayak sporunda 3 sporcumuz milli takımda yer almaktadır. Okculuk sporunda ferdi il birinciliğimiz mevcuttur. Diğer branşlarda il bazında başarılarımız mevcuttur.Halen okulumuzda 24 MİLLİ SPORCU bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Tübitak´ın düzenlemiş olduğu 4006 bilim fuarına 20 proje ile müracaat edilmiştir. Ayrıca Tübitak liseler arası proje yarışmasına 5 iddalı proje göndermiştir.
Proje Çalışmaları
Erzincan Üniversitesi BESYO ile iş birliği protokolü imzalanmıştır. Erzincan Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile sporsal alanların paylaşımı protokolü imzalanmıştır.mahalli kulüplerle protokol yapılmıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ KATEGORİSİNDE 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında bir adet proje müracaatımız mevcuttur.
Diğer Hususlar
Okulumuza 2020-2021 eğitim -öğretim yılında 180 müracaat olmuş 90 öğrenci kayıt yaptırmıştır.Okulumuz 2019 2020 yılında okulumuza 150 başvuru olmuş 90 kişi kayıt edilmiştir. okuumuz mevcudu 268 kişidir.Okulumuz Fen Lisesi karşısındaki yeni bina ,spor salonunu,spor atölyesi,jimnastik salonu,masa tenisi salonu.kum havuzları,badminton sahaları,korfbol sahası,ayak tenisi sahası ve Halı sahasını kullanmaya başlamıştır.